Fashion & Trends

Datum
Categorie
Ontwerp, Website

Saskia, de eigenaresse van webshop Fashion & Trends, was zoekende naar de eigen identiteit voor de webshop. Studio Mengelmoes heeft haar geholpen in dit traject.

 

Merkidentiteit

We zijn samen gaan zitten voor een brainstormsessie om de merkidentiteit van Fashion & Trends te bepalen. We hebben daarbij keuzes gemaakt in het idee achter het bedrijf, de gevoerde merken, het assortiment en hebben bepaald wat de webshop onderscheidt van anderen.

 

Concept en moodboard

Nadat de merkidentiteit was bepaald zijn we verder gegaan met het visuele gedeelte. Op Pinterest zoeken we gezamenlijk naar beelden met de juiste uitstraling voor de nieuwe identiteit van Fashion & Trends. Het eindresultaat is een moodboard dat door Studio Mengelmoes is samengesteld, als basis voor het ontwerp van een nieuwe huisstijl. Daarbij kijken we naar stijl, vormgeving, kleur en beeldgebruik.

 

Huisstijl

Het moodboard is vertaald naar een nieuw logo en nieuwe huisstijl voor Fashion & Trends. Daarbij is er ook een ontwerpvoorstel gemaakt voor een restyling van de webshop, uitgaande van het huidige stramien. Voor social media uitingen hebben we een vast stramien opgezet, waarbij Saskia zelf de invulling kan geven. Hierdoor krijgt Fashion & Trends een eigen gezicht en een meer uniforme uitstraling.